655.98.35.84 larocasagas@gmail.com
La masia Galeria On estem Reserves i preus Activitats Contacta

Activitats a la comarca

L’estació d’esquí dels Rasos de Peguera

La gran peculiaritat d’aquest indret és que va ser un dels primers llocs de Catalunya on es va esquiar, pels voltants del 1908. L’estació d’esquí alpí, que es va inaugurar el 1975, va agafar el nom de l’indret.

Més informació.

Les Fonts del Llobregat


Passeig curt i fàcil que des de Castellar de n’Hug ens condueix per un camí ben senyalitzat i en bon estat fins al naixement d’un dels rius més importants de Catalunya, el Llobregat. El recorregut és d’aproximadament 45 minuts. 

Més informació.

La Patum


Festa tradicional i popular que se celebra a la ciutat de Berga, capital de la comarca del Berguedà, durant la festivitat de Corpus. Consisteix en diferents representacions al carrer amb presència de foc, pirotècnia i elements d’origen religiós. 

Més informació.

El Pedraforca


El Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya de 2.506 metres d’alçada, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. El massís del Pedraforca està declarat paratge natural d’interès nacional i l’entorn forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró. 

Més informació.

El Santuari de Queralt


El Santuari de Queralt és una església barroca considerada bé cultural d’interès local i està situada al capdamunt de la Serra de Queralt, a una alçada de 1.200 metres. Per la seva peculiar ubicació se l’ha anomenat el “balcó de Catalunya”. 

Més informació.

El Museu de la Colònia Vidal


Des de l’any 1995 el Museu de la Colònia Vidal explica com eren la vida i el treball en una colònia tèxtil als inicis del segle XX, un moment històric de cabdal importància per la història contemporània de Catalunya i la seva industrialització.

Més informació.

El Museu de les Mines de Cercs


El Museu de les Mines de Cercs és un museu dedicat a la minera del carbó situat a la colònia de Sant Corneli, terme municipal de Cercs, al Berguedà. És un centre d’interpretació que relaciona la tècnica i la història de la mineria a la comarca.

Més informació.

Tren del Ciment


Es tracta d’una línia que històricament unia l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. El trajecte de l’antic Tren del Ciment dura aproximadament 20 minuts. 

Més informació. 

Caiac al Pantà de la Baells


La Baells és un embassament que pertany al riu Llobregat, creat per una presa situada al municipi de Cercs, que s’estén pels termes de Cercs, La Quar i Vilada. La millor manera de visitar-lo és navegant-hi amb caiac. A l’estiu també hi ha tobogans aquàtics i l’aigua es percep de color turquesa.

Més informació.

Sant Quirze de Pedret


L’església de Sant Quirze de Pedret és una obra declarada bé cultural d’interès nacional. S’hi accedeix des de Berga, travessant el riu Llobregat mitjançant un pont medieval molt ben conservat. 

Més informació.

La Riera de Merlès


La Riera de Merlès és un corrent fluvial que conté gorgs d’aigua impecable on es pot banyar-s’hi. S’hi accedeix pel poble de Santa Maria de Melès i es troba a 10 minuts en cotxe de la Masoveria La Roca.

Més informació.

També us recomanem:

Fer rutes amb BTT i bicicleta de carretera. Opcions de diferents dificultats.

Practicar esports de muntanya i d’aventura.

Relaxar-vos en plena naturalesa.

Gaudir de les festes populars de la comarca.

Aprofitar els paratges del Berguedà com a zona típica per anar a buscar bolets.